Youngpwr

Kom naar de MUZE en maak kans op diner voor 2 en filmtickets

 3 minuten lezen

Fietstocht ‘Naar 't Kopje voor het Koppie’ om aandacht te vragen voor mentale gezondheid

Op 11 mei organiseert stichting ‘We Zien Mekaar’ voor de tweede keer de fietstocht ‘Naar 't Kopje voor het Koppie’. Met deze fietstocht vraagt de stichting aandacht voor mentale gezondheid onder jongeren. De fietsroute loopt van Leiden naar het kopje van Bloemendaal en weer terug. Om deze fietstocht meer kracht bij te zetten, slaan de gemeentes op deze route de handen ineen. Elke gemeente verzorgt zijn eigen stempelpost waar voor iedere supporter een hapje en een drankje klaar staat.

Elkaar vertellen hoe het echt gaat

Stichting We Zien Mekaar is opgericht door een vriendengroep uit Leiden die in korte tijd twee vrienden verloor aan zelfdoding. Ze worstelden met zichzelf, zonder de ruimte te zien om deze gevoelens te delen, totdat het ze teveel werd. Dit zette de vriendengroep aan het denken: we kunnen over van alles praten, maar bespreken hoe het écht met je gaat blijkt toch moeilijker dan het lijkt. Daarom zet de vriendengroep zich nu in om de jonge generatie te motiveren om te vertellen hoe het écht met ze gaat. De fietstocht is één van de vele activiteiten die de stichting organiseert om aandacht voor dit onderwerp te vragen. “We komen 11 mei samen om te fietsen én het gesprek aan te gaan.”

Kom jij de wielrenners in Noordwijk aanmoedigen? Kans op diner voor twee en gratis filmticket voor de MUZE

Kom op 11 mei tussen 14.15 en 16.00 uur naar theater de MUZE, Wantveld 2.
Voor 80 jongeren tussen de 13 en 23 jaar met een YoungPWR account is er een gratis drankje, kans op een diner bon van 100 euro en een gratis filmticket voor de prachtige documentaire ‘Reconnect’ van drievoudig wereldkampioen Kitesurfen Jalou Langeree, waarin ook zij haar mentale uitdagingen laat zien. Deze documentaire draait op 12 mei 15.00 uur in het keldertheater van de MUZE. Zien we je daar?

Mentale ondersteuning voor jongeren in Noordwijk

Heb jij mentale ondersteuning nodig? Gemeente Noordwijk biedt tal van gratis mogelijkheden die jou helpen. Kijk voor een totaaloverzicht op de event pagina

Stempelposten tijdens de fietstocht

Hecht GGD Hollands Midden en de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Katwijk, Oegstgeest en Leiden organiseren tijdens de fietstocht een stempelpost en een activiteit rondom het thema mentale gezondheid. Elke fietser krijgt bij de start een stempelkaart die afgestempeld wordt bij de stempelpost van iedere deelnemende gemeente.

Wil je graag bijdragen aan dit goede doel en zelf meefietsen?

Dat kan. Inschrijven kan via Schrijf je hier in. Het inschrijfgeld is 25 euro p/p.
Voor jongeren met een YoungPWR account die dit niet kunnen betalen, regelt YoungPWR een startbewijs. Stuur ons een mail op [email protected]

www.wezienmekaar.nl

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr

Gerelateerde artikelen

Gratis sporten @ the beach Noordwijk
Train je spieren en uithoudingsvermogen aan zee op de callesthenics toestellen. Elke dag beschikbaar.
Suzan Schouten