Must read: Books selected by Youngpwr | YoungPWR
Podcast- en boekentips

Must read: Books selected by Youngpwr

 3 minuten lezen

Youngpwr reviewde zes boeken op het gebied van marketing, management en zelfontwikkeling. De redactie selecteert ook voor jou de belangrijkste learnings.

Marketing

Online Marketingmachine - Bart van den Belt

Mooi en compact boek over alle facetten van online marketing. Interessant voor Youngpwrs met een eigen webshop of een bedrijf waarin een website een belangrijke rol speelt. 3 belangrijkste learnings:

  1. Ondernemen kun je leren
  2. Online marketing is een lange termijnstrategie. Eerst het merk, dan de site, dan social media content en e-mail marketing.
  3. Begin gewoon bij het begin, dan merk je dat je steeds meer kan.

154504-Luisterboek-Cover--de-Online-Marketing-Machine-Bart-van-den-Belt

Doe mij maar Klanten - Youri Meuleman

Erg informatief en en een lekker geschreven boek. Het gaat over online marketing inclusief social media. Je leest het in 2 dagen uit. Absolute must read voor Youngpwrs die zich (moeten) bezighouden met online marketing en social media marketing.

Belangrijkste learning: Zorg dat je mail adressen van potentiele klanten verzamelt. Via nieuwsbrieven aan jouw mailbestand, verkoop je makkelijker jouw producten.

BOEK2-1-387x450

WZGD (Wat zou Google doen?) - Jeff Jarvis

Leer hoe Google zichzelf tot de gigant heeft getransformeerd die het vandaag de dag is. Interessant boek met veel nieuwe en verrassende inzichten over gebruik maken van het internet, en laat je af en toe ook lachen. Het idee om als bedrijf zijnde zo open te zijn als je kan in plaats van zaken af te schermen is een interessant inzicht. Een van de grootste bedrijven van de wereld (Google) is een fanatiek aanhanger van de open internet economie, waarbij de klant centraal staat.

Belangrijkste learning: Dit boek laat jou en bedrijven nadenken over manieren waarop jij jezelf opnieuw kan positioneren en nieuwe waarde kan creëren voor de klant en de omgeving.

download

Reviewed door: Daniel Wasser

Management

How to Win Friends and Influence People - Dale Carnegie

Een beroemde klassieker over het boosten van je zelfvertrouwen, met meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht over de hele wereld! Een boek waarin de nadruk ligt op hoe je het beste omgaat met mensen, klanten, teamleden en fans. Interessant voor Youngpwrs die meer willen weten over hoe je met jouw eigen gedrag meer kunt bereiken.

530x840

Zelfontwikkeling

Rich Dad, Poor Dad - Robert Kiyosaki

Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het opbouwen van een vermogen. Het boek is erg leuk geschreven en leest makkelijk weg. Robert Kiyosaki geeft zeer waardevolle inzichten en legt het verschil goed uit tussen degenen die doelloos sparen en degenen die bezig zijn met een vermogen opbouwen. Een zeer waardevol idee vind ik (vooral later als je wellicht een baan hebt) is dat wanneer je salaris wordt gestort je meteen geld overmaakt naar je beleggingsrekening. Op deze manier zet jij jezelf er echt toe om te investeren in plaats van af te wachten of er aan het eind van de maand wat over blijft om te investeren.

550x828-1

Reviewed door: Daniel Wasser

Think and grow rich - Napoleon Hill

Zo ongeveer het meest bekende business boek ter wereld, aanbevolen door ieder succesvol persoon. Het boek leest redelijk snel weg, en is ondanks dat het zeer oud is nog steeds heel relevant.

Belangrijkste learning: Het boek leert je om jouw maximale potentieel te realiseren, onder andere door technieken als zelfsuggestie. Het idee om een vastomlijnd doel te hebben en te leven alsof je dat doel echt in je handen hebt/al behaald hebt spreekt me zeer aan.

550x828

Reviewed door: Daniel wasser

Bronnen boek covers:

  • Online Marketingmachine - bartvandenbelt.nl
  • Doe mij maar Klanten - Ova.nl
  • WZGD: managementboek.nl
  • How to Win Friends and Influence People - Bol.com
  • Rich Dad, Poor Dad: Bol.com
  • Think Rich, Grow Rich: Bol.com
Wil jij gratis toegang tot meer video's, podcasts, webinars en events?

Maak dan direct een YoungPWR profiel aan. Meld je hier gratis aan.

Gerelateerde artikelen

Must hear: Podcasts voor ondernemers
Youngpwr reviewt podcasts over het ondernemerschap. Lees hier onze tips.
Max van Duin