Goede voornemens voor 2021 | YoungPWR
Body & Mind

Goede voornemens voor 2021

 2 minuten lezen

Reflecteren

De jaarwisseling is een goed moment om te reflecteren op het afgelopen jaar en te bedenken wat je in het komende jaar anders wil doen of juist hetzelfde wil houden. Dit kan je natuurlijk ook op je werk toepassen; maak een lijst van dingen die je goed vindt gaan, dingen die je leuk vindt en een lijst van dingen die je wil bereiken voor het einde van 2021. Misschien wil je wel promotie maken of een nieuwe (bij)baan zoeken. Als je dit opschrijft en er af en toe naar kijkt, blijf je doelgericht bezig.

Minder stress

De pandemie zorgt bij veel mensen voor meer stress. Een goed voornemen zou dus kunnen zijn om te kijken hoe je de stress op en rondom je bijbaan of studie zoveel mogelijk kunt verminderen. Dit kun je bereiken door kleine dingen aan te passen in je organisatie of planning, bijvoorbeeld door wat meer vooruit te werken en minder uit te stellen. Of heel duidelijk nee zeggen tegen dingen die te veel tijd kosten en te weinig opleveren. Niet makkelijk, maar het helpt echt!

Plannen en organiseren

Andere goede voornemens kunnen zijn; het opgeruimd en overzichtelijk houden van je werkruimte/bureau/laptop, het aanschaffen van een goede planner en die dagelijks gebruiken, vaker op tijd komen op je werk en/of beginnen met sparen.

Vraag om hulp!

You get in life what you have the courage to ask for. Het is soms best eng om mensen te vragen of ze je willen helpen. Maar echt, neem van ons aan: ervaren managers, werkgevers, of misschien wel succesvolle zakenmensen die al met pensioen zijn vinden het echt leuk als iemand om hulp vraagt. Gewoon doen dus!

Word actief op Linkedin

Bouw nu al aan jouw Linkedin netwerk. Dit helpt je echt om mensen te vinden die jou kunnen helpen bij vragen of om een (bij)baan te vinden. Zie de YoungPWR video hoe Linkedin werkt.

Thuiswerken

Als je het afgelopen jaar thuis werkte door het coronavirus, is de kans groot dat je dat komend jaar weer doet. Een voornemen voor jezelf zou kunnen zijn om een goede balans te vinden tussen vrije tijd en werken/leren, bijvoorbeeld door op vaste tijden te werken of leren en een duidelijke ochtend- en avondroutine te maken waarbij je niet achter je laptop zit. Of bijvoorbeeld door met jezelf af te spreken elke dag een uur te wandelen.

Check de YoungPWR nieuwsbrief voor leuke opdrachten en bijbanen

Op zoek naar een nieuwe bijbaan of leuke opdrachten? Schrijf je in als YoungPWR, dan ontvang je als eerste de leerzaamste opdrachten en leuke bijbanen.

Wil jij gratis toegang tot meer video's, podcasts, webinars en events?

Maak dan direct een YoungPWR profiel aan. Meld je hier gratis aan.

Gerelateerde artikelen

Goed presteren? Creëer een goed slaapritme.
Het hebben van een goed slaapritme is cruciaal om overdag goed te presteren, toch is het niet makkelijk om elke dag genoeg te slapen. In deze blog vertellen we je hoe je dat kan aanpakken.
Nikki Silvis
Hoe haal je het meest uit je online-school?
De meeste universiteiten en hogescholen geven momenteel hun onderwijs online, via Zoom of Teams bijvoorbeeld. In dit blog geven we je 5 tips hoe je daar het beste mee om kan gaan.
Nikki Silvis
Tips om het nieuwe jaar productief te beginnen
Het nieuwe jaar is hier! In dit blog geven we je tips om 2021 goed en productief in te gaan, zodat je alles eruit kunt halen wat erin zit.
Nikki Silvis