Meet the stagiaires! | YoungPWR
Studie en stages

Meet the stagiaires!

 3 minuten lezen

Tijdens de Coronacrisis is het een stuk moeilijker om een stage te vinden. Veel bedrijven hebben minder werk te bieden of zoeken überhaupt geen stagiaires voor deze periode. Ze kunnen je niet even snel helpen op kantoor en een sollicitatiegesprek vindt vaak online plaats waardoor werkgevers een minder goed beeld van je krijgen. Toch is het deze drie meiden gelukt om een stage te vinden!

Welke opleiding doen jullie?

“Op dit moment zijn wij tweedejaars studenten van de opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam.”

Waar lopen jullie stage?

“Wij lopen stage bij YoungPWR! Lees hier wat YoungPWR is.”

Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

Yasha: “Toen ik de vacature las had ik gelijk zo’n gevoel: dit is het. Daarnaast kreeg ik het idee dat ik veel kon leren van Suzan (oprichter van YoungPWR) aangezien ze veel ervaring heeft in de marketing.”

Anissa: “De korte ‘pitch’ die in de vacature stond over de online marketing stage sprak mij erg aan. Ik heb gelijk gereageerd en kreeg al snel een mailtje terug van Suzan of ik haar wilde bellen. Uiteraard heb ik dit direct gedaan. Ik had een heel goed gevoel tijdens het gesprek met Suzan en voor mij klikte het. Dit is een grote reden dat ik voor de stage gekozen heb. Belangrijk vind ik dat het voor je gevoel goed is en je de stage leuk vindt.”

Dianne: “Toen ik de vacature zag werd ik gelijk enthousiast. YoungPWR is een bedrijf waarin je goed jouw talenten kan laten zien en kunt ontwikkelen. Dat sprak mij erg aan.”

Hoe lang moeten jullie stage lopen?

“Wij moeten 10 weken stage lopen, 40 uur per week. De periode is van 9 november 2020 tot en met 29 januari 2021. Dit zijn in principe 12 weken, maar daar zit de kerstvakantie ook bij. Hele leuke periode om stage te lopen in verband met de feestdagen!”

Hoe hebben jullie deze stage gevonden?

“Wij hebben alle drie via onze Studie Loopbaan Begeleider (SLB’er) een mailtje doorgestuurd gekregen met een vacature van YoungPWR. Deze kregen we een paar dagen voordat onze stageperiode officieel begon, dus het verliep nogal last minute.”

Helpt school je ook met het zoeken van een stage?

“Onze SLB’ers hebben vacatures die ze tegenkwamen doorgestuurd. Ook docenten mailde af en toe wat tips door. Maar het grootste gedeelte hebben wij toch echt zelf gedaan. Je weet immers zelf het beste wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent”

Waar heb je op gelet toen je ja zei?

“Wij hebben allemaal goed gekeken naar de eisen van de stage en naar wat er verwacht werd van de stagiaires. Die eisen klopte allemaal. Ook hebben we alle drie een telefonische afspraak gehad; hierbij werd alles alleen nog maar fijner uitgelegd en klonk de stage nog meer als een match.”

Wat voor taken hebben jullie? Wat is jullie rol in het bedrijf?

Yasha: “Ik doe de online content marketing. Ik richt mij momenteel op het schrijven en redigeren van blogs, interviews en andere teksten zoals die voor op de website. Zodra de blogs en interviews af zijn upload ik ze op de website en promoot ik ze op Instagram.”

Anissa: “Net als Yasha doe ik ook de online marketing, maar dan meer de e-mail marketing, SEO (zoekmachineoptimalisatie) en advertising. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een zoekwoordenonderzoek en met de SEO. Daarnaast ga ik ook beginnen met de e-mailmarketing en houd ik mij af en toe bezig met wat blogs.”

Dianne: “Ik houd mij vooral bezig met het design voor het bedrijf. Zo heb ik de nieuwe website van YoungPWR ontworpen die binnenkort live komt. Verder ben ik bezig met de uitstraling van ons Instagram kanaal.”

Krijg je veel vrijheid tijdens je stage?

“Jazeker! Wij hebben bijna elke dag een online meeting waarin we de to do’s bespreken en taken verdelen. Daarna gaan we zelf aan de slag en mogen we vaak zelf invullen hoe we een opdracht doen. Zo mogen we zelf designs ontwerpen of bedenken wie we willen interviewen en deze ook afnemen. We mogen ook zelf met ideeën voor blogs of andere content komen. Hier staat Suzan zeker voor open en vaak valt het in de goede smaak of worden er uit het ene idee, andere ideeën bedacht. Daarnaast kan je ook eerlijk aangeven als je iets liever niet doet of bijvoorbeeld een hele andere opdracht zou willen doen.”

Word je goed begeleid?

“Wij boffen enorm met onze stagebegeleidster Suzan! De communicatie loopt erg goed: naast dat we bijna elke dag een online meeting hebben, bespreken we veel via whatsapp of bellen we af en toe. En als we vragen hebben kunnen we die stellen zonder schaamte.”

Wat zijn de drie belangrijkste dingen die je leert/heb geleerd tijdens jouw stage?

Yasha: “Voor mij zijn dit teksten redigeren, marketing gericht schrijven, en algemene kennis opdoen over marketing zoals SEO.”

Anissa: “Ik leer nu vooral over SEO en zoekwoorden onderzoek, SEO gericht schrijven en e-mailmarketing.”

Dianne: “Ik leer vooral over het maken van een mooi design. Denk aan: grafische vormgeving, beeldgebruik, etc.”

Krijgen jullie ook een vergoeding voor je stage?

“In principe krijg je vaak een vergoeding voor je stage. Het bedrag varieert wel. Dit heeft ook te maken met je opleidingsniveau, de werkzaamheden die je uitvoert en de uren die je maakt. Bij elk bedrijf kan de vergoeding dus anders zijn. Gemiddeld verdient een stagiair in onze branche 200 - 350 euro per maand. Wij krijgen een wat lage stagevergoeding aangezien YoungPWR een startup is en daarom nog weinig omzet draait. Maar hier krijgen we enorm veel kennis voor terug!”

Weet je door deze stage ook beter wat je wil gaan doen of niet wil gaan doen na je opleiding?

Yasha: “Jazeker! Deze stage bevalt mij tot nu heel goed, dus ik zie mijzelf dit na mijn opleiding zeker doen. Vooral werken bij een startup, waarbij we als team ons merk willen vergroten, lijkt mij heel erg leuk.”

Anissa: “Ik vind dat nog een beetje lastig. Ik vind de stage heel leuk en leerzaam, maar ik vind veel verschillende aspecten leuk. In het vervolg van de opleiding moeten wij nog een stage lopen, maar dan van 6 maanden. Ik hoop dat ik na alle stages en aan het einde van mijn opleiding het wel weet, maar dat komt wel goed denk ik. Het fijne is dat je met Creative Business gewoon heel veel kanten op kan.”

Dianne: “Ook ik weet nog niet zo goed wat ik wil na mijn opleiding. Hoewel ik designen erg interessant vind, wil ik mij ook meer verdiepen in andere aspecten op gebied van AV (audiovisuele producties).”

Heb je kans dat je er mag blijven werken?

“Als wij na onze stageperiode nog steeds als een team door één deur kunnen wel ;).”

Als je een stage zoekt, wat is dan volgens jou het belangrijkst om op te letten?
Yasha: “Let goed op de eisen/verwachtingen van het bedrijf! Mocht je de eisen lezen en realiseren dat je niet aan alle voldoet, dan is de kans groot dat het bedrijf voor iemand kiest die beter bij ze past. Mocht je juist denken ‘dit klopt helemaal’, dan zou ik zeker solliciteren!"

“Precies wat Yasha zegt. Ik (Anissa) vind het heel belangrijk dat het voor mijn gevoel een match is en ik de stage leuk vind. Daarnaast is het altijd wel handig om de eisen vanuit school in je achterhoofd te houden. Het is zonde als jij en het bedrijf een match zijn, je enthousiast bent om te beginnen en je opleiding of school het bedrijf niet goedkeurt."

Dianne: “Ik ben het helemaal met jullie eens! Verder helpt het ook om te kijken naar je netwerk. Vraag bijvoorbeeld aan je favoriete docent of hij/zij iemand kent in het vakgebied, of zet een oproep op je LinkedIn account!”

En houd natuurlijk de nieuwsbrief van YoungPWR in de gaten!

Wil jij gratis toegang tot meer video's, podcasts, webinars en events?

Maak dan direct een YoungPWR profiel aan. Meld je hier gratis aan.

Gerelateerde artikelen

Hoe bereid ik mij voor op een sollicitatiegesprek?
Zenuwen voor een sollicitatiegesprek? Dat is heel normaal. Een goede voorbereiding zorgt voor zelfvertrouwen en zo laat je een betere indruk achter!
Roos van Duin
Welke (bij)baan past bij mij? 6 tips die je daarbij helpen
Het is een uitdaging, een (bij)baan zoeken die perfect bij je past. Hieronder lees je 6 tips die je hierbij helpen!
Britt van der Jagt
Wat moet ik aan naar mijn sollicitatie? 12 styling tips..
Het is vaak al moeilijk genoeg om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Laat staan om ook nog eens een outfit uit te zoeken waarmee je de juiste indruk achterlaat.
Charlotte Wallaart
Hoe zorg ik dat ze mij kiezen?
Soms is het lastig om jouw droombaan snel te vinden. Er is veel aanbod. Hoe kun je jezelf onderscheiden?
Nikki Silvis