Leerzame activiteiten om te doen naast school | YoungPWR
Body & Mind

Leerzame activiteiten om te doen naast school

 3 minuten lezen

Vooral in deze corona-tijd hebben we allemaal wat meer tijd, ook nu ons sociale leven wat beperkter is. Gelukkig zijn er, als je genoeg hebt van het eindeloos scrollen op sociale media, een aantal nuttige activiteiten die je makkelijk vanuit huis kunt doen om lekker bezig te blijven en een beetje bij te leren.

Een taal leren.

Iets waar je anders misschien niet aan toekomt, maar wat wel heel nuttig is, is het leren van een nieuwe taal. Er zijn allerlei websites en apps die je daarmee kunnen helpen. Als je de basiszinnen onder de knie hebt kan je proberen je favoriete series of films in die taal te kijken of boeken opnieuw te lezen. Het kunnen spreken van een taal is niet alleen leuk als je op vakantie bent, maar het leren ervan is ook een goede training voor je hersenen én het staat erg goed op je cv.

Een andere vaardigheid leren.

Een nieuwe vaardigheid leren is sowieso een goed idee, omdat het een manier is om je hersenen te trainen maar toch even los te komen van het alledaagse schoolwerk. Denk bijvoorbeeld aan leren koken, een nieuwe sport uitproberen, een instrument leren spelen, een website bouwen, een podcast maken, een video editten etc. Je zou een cursus kunnen volgen (gratis via Google bijvoorbeeld) of zelf aan de slag kunnen gaan, bijvoorbeeld met behulp van YouTube-filmpjes.

Leer over onderwerpen die je interessant vindt.

Op school heb je vaak weinig te zeggen over de onderwerpen waar je over leert, maar in je eigen tijd kan je dat helemaal zelf bepalen. Er is over van alles informatie te vinden op het internet, op YouTube, in artikelen, podcasts, TedTalks, noem maar op. Je zou zelfs naar lezingen of informatieavonden kunnen gaan. Er zijn er op dit moment heel veel gratis. Daarnaast kan het geen kwaad om je algemene kennis (over onderwerpen die je misschien wat minder interessant vindt) ook bij te spijkeren; je kan je topografie oefenen, je woordenschat, jaartallen herhalen en ga zo maar door...

Je school routine bijwerken.

Tot slot is het altijd een goed idee om je school routine regelmatig te updaten. Bedenk wat je goed vindt gaan en waar je aan moet werken als het gaat om de manier waarop je leert, en kijk hoe je dat kan verbeteren. Ruim je werkplek op, reorganiseer je spullen, werk vast vooruit als het kan.

Wil jij gratis toegang tot meer video's, podcasts, webinars en events?

Maak dan direct een YoungPWR profiel aan. Meld je hier gratis aan.

Gerelateerde artikelen

Top 5 inspirerende Amerikaanse ondernemers
Laat je inspireren door deze lijst met succesvolle Amerikaans ondernemers.
Levy Evers
Must read: Books selected by Youngpwr
Youngpwr reviewde drie boeken op het gebied van marketing, management en zelfontwikkeling.
Max van Duin
Hoe maak ik een next step in mijn carrière?
Je hebt al een (bij)baan, maar je wilt een stap maken. Hoe doe je dat?
Nikki Silvis
"Investeer in de relatie met jezelf en daarmee met anderen."
Youngpwr interviewde Mariette, eindredacteur, schrijver, oprichter Verkering met Jezelf, coach én podcastmaker.
Isabelle van den Eijkel
Hoe vind je een leuke stage?
In dit artikel geven wij 8 tips om een leuke en leerzame stage te vinden.
Britt van der Jagt