Studiekeuze tijdens corona: Hoe doe je dat? | YoungPWR
Studie en stages

Studiekeuze tijdens corona: Hoe doe je dat?

 3 minuten lezen

Een studie kiezen in 2021 is, naast je examen, een van moeilijkste dingen op dit moment. Zeker als je nog geen idee hebt welke studie je wilt gaan doen. YoungPWR ging op onderzoek voor jou en geeft tips voor het vinden van de perfecte studie in de corona periode!

Tip 1: Online events

Het beste wat je kunt doen om je te oriënteren op een studie is het bezoeken van een open dag of meeloopdag bij een nieuwe opleiding. Door het Coronavirus gaan deze evenementen nu niet door, dus organiseren scholen allerlei alternatieve events. Zoals online open dagen, online meeloopdagen, live shows en nog veel meer. Echt van alles en nog wat om potentiële leerlingen met hun school of universiteit kennis te laten maken. Voor deze events moet je je (bijna) altijd inschrijven. Je kunt ook altijd video’s van de webinars vinden of terugkijken op de site. Sommige scholen organiseren ook fysieke open dagen dit nu vooral kleine events.

Tip 2: Voorbereiding

Je voorbereiden voor je naar een (online) open dag gaat is super belangrijk. Zorg dat je al weet - voordat je naar de online open dag gaat- hoe de studie er ongeveer uitziet en wat het inhoudt. Dan kan je gerichte vragen stellen. Kijk vooraf even via welke website of link je het event moet bezoeken en of de link werkt. Zo kom je niet te laat en mis je niks.

Tip 3: Check the socials

Een school of universiteit is vaak ook actief op social media. Ze hebben meestal een instagram pagina met foto’s van activiteiten en interviews met studenten. Ook hebben scholen soms een YouTube kanaal met video’s van rondleidingen door school.

Tip 4: Praat met studenten

Studenten zijn de enige die jou kunnen vertellen hoe de studie echt in elkaar zit. Je kunt ze van alles vragen om een goed beeld te vormen van de studie. Vaak kun je via de website van een school in contact komen met studenten of misschien ken je wel iemand die die studie al doet! Bereid je ook goed voor als je met een student in contact komt. Wat wil je hem/ haar allemaal vragen? YoungPWR gaat komende maanden ook studenten voor jou interviewen. Check ons Instagram kanaal voor updates.

Tip 5: De studiekeuzetest

Als je echt nog niet weet welke studie je moet kiezen, is het invullen van een goede studiekeuzetest het best (Een goede studiekeuzetest is bijvoorbeeld studiekeuze123.nl). De belangrijkste vragen voor jezelf bij het kiezen van een studie zijn: Waar liggen mijn interesses? Wat vind ik leuk om te doen? Waar ben ik goed in? Wat voor baan zie ik mijzelf later doen? Welke studie past bij mijn droombaan?

Tip 6: Bezoek de stad

Als je gaat studeren ga je waarschijnlijk naar een grote stad. Dat is soms heel anders dan je gewend bent. Bezoek daarom een paar keer de stad waar jouw favoriete universiteit of hogeschool staat. Zo kan je alvast de sfeer van de stad proeven en ken je de omgeving waar je straks misschien naar school of naar de universiteit gaat.

Wil jij gratis toegang tot meer video's, podcasts, webinars en events?

Maak dan direct een YoungPWR profiel aan. Meld je hier gratis aan.

Gerelateerde artikelen

Welke studie past bij wat ik wil gaan doen?
In deze blog leggen we je uit hoe je het best een studie kiest die past bij de baan die jij later wilt hebben.
Nikki Silvis
Tim Prinsenberg over zijn studie Creative Business
Tim zijn passie ligt bij theater en acteren. Tim vertelt aan Youngpwr alles over zijn zoektocht naar zijn studie.
Nick Vink
Hoe haal je het meest uit je online-school?
De meeste universiteiten en hogescholen geven momenteel hun onderwijs online, via Zoom of Teams bijvoorbeeld. In dit blog geven we je 5 tips hoe je daar het beste mee om kan gaan.
Nikki Silvis