Mijn naam is Tommy, ik ben 17 jaar oud, net klaar met de Havo. Ik heb op dit moment een leuke bijbaan als kok bij Branding Beachclub in Noordwijk.
Mijn dag als kok is iedere dag verschillend. De ene keer ben ik pizza’s aan het bakken en de andere keer ben ik gerechten aan het voorbereiden door dingen te snijden, wassen, etc.
Ik ben kok geworden omdat mijn vrienden ook dit werk doen en het fijne werktijden zijn.
Ik heb een jaartje in de afwas gewerkt en ben toen doorgestroomd naar de keuken. Je hoeft niet echt een vooropleiding te hebben. Je leert dit gewoon in de praktijk.
De werkdagen zijn gemiddeld een uurtje of 6/7. Dit verschilt wel per dag. Op een hele drukke zomerdag zijn de werkdagen vakken wat langer.
Ik weet niet precies wat je gemiddeld als kok verdient op mijn leeftijd. Ik verdien rond de 12 euro per uur, wat redelijk veel is voor mijn leeftijd.
Het leukste aan mijn baan vind ik dat er bijna altijd wel tijd is voor een lolletje. Dit zorgt ervoor dat ik met plezier naar werk ga.
De grootste uitdaging in mijn baan is de warme kant leren (steaks bakken, friet frituren etc).
Bij de branding hebben wij ook een pizza keuken. Ik vind een pizza diavola het leukst om te maken.
Als je iets nieuws leert, vraag dan direct aan een ervaren iemand wat de beste manier is. Zo doe je het in een keer goed en snel.