Youngpwr

Interview: Eva-Louise is coach: mindset, voeding & fitness

 5 minuten lezen

Eva-Louise is voeding, fitness & mindset coach voor vrouwen.

*Eva-Louise is op een missie om zoveel mogelijk dames te helpen met het creëren van hun eigen unieke, gezonde levensstijl! Create a healthy lifestyle on your own terms is haar essentie.

Op haar 15e verloor zij haar moeder aan de ziekte ALS. Zij vond het verschrikkelijk te zien dat haar moeder langzaam al haar spieren niet meer kon bewegen. Dat was haar drive om zich te richten op een gezonde levensstijl; bewegen en later ook gezonde voeding. Echter, dit ging aan het begin niet helemaal op een gezonde manier. Ze ontwikkelde een enorm obsessieve relatie met voeding en haar lichaam. Zo ging zij zichzelf allerlei producten ontzeggen en at zij bepaalde periodes erg weinig omdat zij dacht dat zij op die manier gelukkig met haar lichaam kon worden. Dit mondde uiteindelijk ook uit tot eetbuien. Vanaf dat punt schakelde zij de hulp in van een coach die haar hielp om de balans te vinden tussen genieten en gezond leven.

Vanuit hier volgde een ander doel: het meedoen aan een bikinifitness wedstrijd. Zij zag het proces daar naartoe als een enorme uitdaging en overwinning op zichzelf. Ze wilde laten zien dat het toewerken naar een bikinifitness wedstrijd ook op een ‘normale’ manier kon, zonder een strikt dieet van kip, rijst en broccoli. En dat deed ze. In 2018 stond zij op het podium en pakte een derde prijs, terwijl zij in haar gehele voorbereiding geen moment het gevoel had dat zij op dieet was.

Dit was voor haar de bevestiging dat zij écht de balans had gevonden tussen genieten en gezond leven. Deze balans gunt zij alle dames! Daarom richtte zij Eefshealth Coaching op.

Wie ben je?

“Ik ben Eva-Louise, coach in voeding, fitness & mindset.”

Welk bedrijf heb jij opgericht? Wat is jouw rol?

“Ik heb een coaching bedrijf opgericht: Eefshealth Coaching (www.eefshealth.nl). Ik coach dames om hun eigen lievelingsleven te creëren met een perfecte balans: inside & outside. Dit doe ik op dit moment nog alleen, dus ik bekleed eigenlijk alle rollen: van coach, tot boekhouder, tot sales, tot marketeer, tot content creator haha…”

Welke opleiding heb je gedaan?

“Ik heb biomedische wetenschappen gestudeerd. Ik merkte dat dit niet 100% aansloot bij wat ik leuk vond. Daarom ben ik na mijn bachelor de premaster bewegingswetenschappen gaan doen, met aansluitend de master Human Movement Sciences.”

Heb je iets aan jouw opleiding gehad als je kijkt naar wat je nu doet?*

“Enigszins… Ik heb zeker veel onderliggende kennis opgedaan. Onder andere over spieren, bewegen, hoe je zenuwstelsel werkt, cellen, hoe je onderzoek doet, etc. Ik weet ook zeker dat deze kennis handig is voor wat ik nu doe omdat ik echt begrijp hoe het allemaal werkt. Zo kan verder denken, letterlijk, tot op celniveau haha... Daardoor kan ik veel dingen op een makkelijke manier uitleggen aan mijn klanten, omdat ik het zelf echt goed begrijp.”

Welke opleiding zou jij jongeren adviseren als zij willen gaan doen wat jij nu doet?

“Ik zou een paar dingen adviseren:

  • De Menno Henselmans PTcourse om alles te leren over evidence-based voeding, spieropbouw, bodybuilding en hoe je dit als coach in de praktijk kan brengen met op maat gemaakte programma’s
  • Lees veel boeken en luister podcasts over persoonlijke ontwikkeling
  • Luister ook zeker podcasts van andere coaches op het gebied van voeding en training
  • Als je wilt gaan coachen, volg dan zelf ook verschillende coachtrajecten. Op die manier kan je sowieso ervaren wat coaching is en wat wel en niet werkt. Dan kun je straks ook beter advies geven.
  • Volg verschillende coaches op de voet die jou inspireren. Zo leer je van anderen in de praktijk.”

Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

“Met mijn studie kon ik vooral terecht in het onderzoek of in de data-analyse. Dat zag ik niet echt zitten. En heel eerlijk? Ik zag mezelf ook nooit werken voor een baas. Het leek mij verschrikkelijk om van 9 tot 17u op kantoor te zitten. Om verplicht bepaalde dingen te doen. En daarbij moet ik er niet aan denken om elke dag in de file te staan naar de stad waar ik dan zou werken… Ik koos daarom voor het ondernemen voor de vrijheid die het me zou opleveren om mijn eigen ding te kunnen doen.”

Hoeveel geld en tijd heeft het gekost om jouw bedrijf te starten?

“Ik werk online, dus het kostte niet veel geld. Een inschrijving bij de KVK en daarnaast was het enige dat ik nodig had een laptop, een telefoon en klanten (ook handig natuurlijk!). Het voordeel voor mij was toen ik startte, dat ik op dat moment al mijn Instagram-following had opgebouwd. Uit deze followers kwamen mijn eerste klanten. Dus de marketingkosten waren ook laag. Het kostte mij ook niet echt veel tijd. Ik ben vrij snel begonnen dankzij de hulp van een coach die mij het zetje in de goede richting heeft gegeven. In januari 2019 had ik al mijn eerste klant, terwijl ik op dat moment nog bezig was met mijn master-onderzoek.”

Waar moet iedere jonge ondernemer in investeren?

“In een eigen persoonlijke ontwikkeling. Voor mij zijn dat meerdere coachingstrajecten en coaches geweest.”

Wat vond je het moeilijkst van het starten voor jezelf?

“Het lastigst vond ik de marketing: klanten vinden en overtuigen. Ik had op een gegeven moment wel sales-gesprekken, maar hier kwamen niet altijd ja’s uit en dat vond ik heel erg lastig. Ik kon zo erg balen wanneer iemand nee zei. Eigenlijk had ik ook niet echt een idee hoe ik een sales-gesprek moest voeren. Ik had dat nooit geleerd.

Toen ik een half jaar bezig was, merkte ik dat het nog niet helemaal liep zoals ik wilde. Ik had veel ups en downs, vooral met mezelf, wat ook uitwerking had op mijn bedrijf. Ik twijfelde regelmatig of dat wat ik deed wel goed was. Ik heb vaak aan opgeven gedacht. Daarom ben ik destijds opnieuw een coachingstraject aangegaan aangezien verschillende persoonlijke blokkades mij tegenhielden om te groeien. Op het moment dat ik dat coachingstraject in ging, had ik eigenlijk nog niet genoeg verdiend om het te kunnen betalen. Maar ik wist dat het ik het moest doen. Ik investeerde ongeveer de helft van mijn omzet van dat jaar in coaching. Terugkijkend ben ik heel erg blij dat ik het heb gedaan. Ik heb samen met mijn coach geoefend in het voeren van sales-gesprekken en een script geschreven. Dat werkte voor mij! Daarnaast zijn we gaan werken aan mijn persoonlijke blokkades waardoor ik mezelf constant klein hield. Dankzij deze coach durfde ik eindelijk groots te gaan denken!”

Wat vind je het leukst aan het ondernemen?

“Dat ik kan doen wat IK wil en dat ik kan doen wat IK het leukste vind. Niemand bepaalt wat ik moet doen. Ik doe alles voor mezelf.”

Wat maakt jouw bedrijf onderscheidend en hoe zorg je dat dit zo blijft?

“Ik onderscheid mezelf van andere coaches om wie ik ben, wat ik doe en hoe ik dit doe. Ik ben niet één van de vele fitness- en voedingscoaches, ik ben veel meer dan alleen dat. Ik durf daadwerkelijk te zeggen dat ik een transformatiecoach ben. Vrouwen met wie ik werk transformeren bij mij niet alleen aan de buitenkant, maar vooral aan de binnenkant.

De mentale coaching staat bij mij dus aan de basis. Als we niet aan deze basis werken, dan kan ik iemand ook niet helpen om haar levensstijl te veranderen. Alles begint aan de binnenkant, in de manier hoe iemand denkt over zichzelf en over hoe deze wereld in elkaar zit. Daarom focus ik me onder andere ook op jezelf goed genoeg vinden, zelfliefde, perfectionisme loslaten en balans opbouwen tussen inspanning en ontspanning. Dit in combinatie met ontdekken wat iemand echt belangrijk vindt in het leven. Er is veel meer in het leven dan een perfect lichaam, trainen en voeding.”

Ben je tevreden met wat je tot nu toe verdient, kun je ervan leven?

“Ja ik ben tevreden. Het eerste jaar heb ik wel flink in mezelf moeten investeren en daardoor heb ik in dat jaar weinig tot geen winst gemaakt. Het voordeel was dat ik op dat moment nog thuis woonde en ik weinig kosten had aan levensonderhoud. Pas na een jaar zat er een stijgende lijn in en kon ik er ook echt van leven.”

Wat is de grootste fout die je jonge ondernemers ziet maken? Of die je zelf hebt gemaakt?

“Ik geloof niet zozeer in fouten, maar wel in leermomenten. Echter, ik denk dat het voor elke jonge ondernemer heel belangrijk is om niet te lang zelf te blijven proberen als je voelt dat het niet lukt. Schakel op tijd hulp in. Het is zonde om te blijven struggelen, terwijl je in een hele korte tijd zoveel meer kan bereiken als je de juiste hulp vraagt en krijgt. Dat is wat ik zelf heb ervaren door het inschakelen van een coach die mij zowel op persoonlijk als op business vlak enorm heeft geholpen. Ik kan zeggen dat ik zonder deze coach nooit op het punt had gestaan waar ik nu sta. Op het moment dat ik dit coaching traject in ging, had ik nog niet eens het geld om het te kunnen betalen, maar ik wist zeker dat ik het geld ging creëren als ik het traject zou doen.”

Mijn eigen grootste fout onlangs?

“Zelf heb ik laatst een grote fout gemaakt door een 24-maanden contract aan te gaan met een bedrijf waar ik van tevoren nog niet zoveel research naar had gedaan. Achteraf bleek dit bedrijf mooiere dingen te beloven dan dat ze waarmaken en ondernemers om de tuin te leiden. Gelukkig ben ik ervan af gekomen (met hulp van een advocaat en een jurist). Dit is dus wel iets waar ik hééél erg veel van geleerd heb!”

Waar ben jij het meest trots op tot nu toe?

“Dat ik ondanks alle ups & downs toch heb doorgezet. Het eerste jaar was écht not easy, maar ik heb het doel behaald wat ik wilde. Namelijk, een steady inkomen en happy klanten. Dames weten mij nu zelf te vinden. Nu ben ik aan het werk om mijn volgende doel te realiseren en ik weet zeker dat ik dat ook haal.”

Welke eigenschappen zijn onmisbaar als ondernemer?

“Discipline, een groeimindset en doorzettingsvermogen. Nooit opgeven bij tegenslag maar overal kansen en mogelijkheden in blijven zien.”

Wat is jouw ”hairy goal”, wat wil jij bereiken op de top van het bedrijf?

“Oei…tot nu toe heb ik alleen nog maar korte termijn doelen gesteld (1-3 jaar) dus ik heb hier nog nooit echt over nagedacht. Maar als ik er nu over nadenk…mijn Big Hairy Audacious Goal is dat ik de grootste vrouwelijke transformatiecoach van Nederland en België word met landelijke bekendheid. Of misschien wel internationaal….”

Eval Louise3

Wie is jouw grote voorbeeld? Waarom?

“Mijn grote voorbeeld is Sanne Marcusse, mijn huidige coach. Ik ken haar al vrij lang, eigenlijk vanaf de start van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ook zij is begonnen als voeding, fitness en mindset coach en is nu uitgegroeid tot een High Level Coach met expertise in Leadership en Personal Development. Ik weet vanuit waar zij zichzelf heeft opgewerkt en waar zij nu naartoe aan het werken is. Dit vind ik zoooo ontzettend mooi!”

Hoe kunnen jonge dames jou vinden?

“Op Insta ben ik heel actief en ik durf wel te zeggen dat ik daar laat zien wie ik echt ben. Ik vind het heel belangrijk dat er tussen “de klant” en mij een goede match is. Daarom hebben we altijd eerst een kennismakingsgesprek. Mocht er van beide kanten een goede match zijn, dan start de samenwerking. Dames kunnen mij dus niet echt ‘inhuren’, maar wel samenwerken ;-).”

Welke tip zou je aan alle jongeren willen geven?

“Zorg dat je als ondernemer een hele sterke mindset ontwikkelt. Denk alsof je de persoon bent die je graag ooit wilt zijn. Wat denkt deze persoon? Hoe handelt deze persoon? Kruip dan daadwerkelijk in die rol.”

Hoe hou jij zelf balans?

“Eerlijk is eerlijk: Afgelopen jaren was ik ook wel eens even de balans kwijt. Ik werkte heel hard, zat constant vol met afspraken en had veel stressvolle periodes. Ik merkte dat dit ten kosten ging van mezelf en de mensen om me heen. Ook kon ik soms niet de krachtige coach zijn die ik wil zijn. Kortom: ik had nu wel het bedrijf dat ik altijd al wilde en mijn doel behaald, maar ik leefde niet mijn eigen droom. Ik ging er zelfs aan twijfelen of ik het allemaal nog wel leuk vond. Dat is voor mij het punt geweest om opnieuw hulp in te schakelen van een coach.

Nu kan ik eindelijk zeggen dat ik een goede balans heb. Ik bewaak mijn grenzen beter en vraag niet meer te veel van mezelf in een week. ’s Avonds plan ik geen afspraken meer en ik heb elke week 1 afspraak-vrije dag om to do’s af te werken zonder dat ik gestoord word. Ik zet ik ook mijn meldingen uit (telefoon/mail) wanneer ik aan het werk ben en probeer ik afspraken zoveel mogelijk achter elkaar in te plannen.”

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr